Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Lainamix.fi?

Lainamix.fi on rahoitustuotteiden vertailusivusto, joka auttaa suomalaisia kuluttajia säästämään aikaa ja rahaa.

Kannattaako lainaa hakea netistä?

Lainaa voi hakea netistä tai käymällä oman pankin konttorilla. Hakuprosessi on yleensä lähes sama, mutta netissä asiat hoituvat nopeammin, joten suosittelemme hakemaan lainaa netistä.

Onko lainan hakeminen maksutonta?

Lainanhakeminen on täysin maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Mitä tietoja tarkistetaan lainaa haettaessa?

Pankki tai lainanantaja tarkistaa yleensä vähintään hakijan henkilötiedot, luottotiedot sekä edelliset lainasopimukset kyseisen lainanantajan kanssa.

Kuka voi saada lainaa?

Perusvaatimukset lainansaamiseen ovat säännölliset eläke– tai palkkatulot sekä puhtaat luottotiedot. Iältään lainanhakijan tulee olla vähintään 18-vuotias.

Miten lainan hakeminen onnistuu?

3 helppoa askelta:

  1. Vertaile lainat- vertaa tarjouksia ja valitse sinulle niistä paras ja sopivin;
  2. Lähetä hakemus helposti netissä - tee lainahakemus, lähetä liitteet ja odota lainapäätöstä;
  3. Saat rahat tilillesi - jos allekirjoitat sopimuksen lainanantajan kanssa, saat lainan maksetuksi samana päivänä tai seuraavana päivänä, riippuen lainanantajan aukioloajoista.

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen ja rahat tililleni?

Lainapäätöksen saat aina välittömästi lainahakemuksen täytettyäsi riippumatta siitä, mihin kellonaikaan tai minä viikonpäivänä haet lainaa. Rahat saat tilille yleensä heti lainahakemuksen yhteydessä, jos haluat.

Lainan takaisinmaksu?

Lainan takaisinmaksu alkaa joko heti kun laina on otettu, tai erikseen sovitun ajan kuluttua. Usein sopimus määrittelee miten takaisinmaksu tapahtuu, ja minkälaisissa erissä. Takaisinmaksun alettua lainaa lyhennetään kuukausittain. Kuukausittainen maksu muodostuu itse lainan lyhennysosasta, sekä koroista ja kuluista.

Voiko lainan maksaa aiottua nopeammin pois?

Ylimääräisiä suorituksia voi tehdä milloin vain, jolloin takaisinmaksuaika lyhenee. Voit myös maksaa koko lainan yhdessä erässä pois. Korkoa maksetaan ainoastaan siltä ajalta, kun laina on ollut käytössä. Ennenaikaisesta takaisinmaksu järjestelystä kannattaa sopia aina rahoitusyhtiön kanssa, josta lainan on ottanut.

En pysty maksamaan lainaani takaisin. Mitä teen?

Ota yhteys siihen pankkiin tai rahoitusyhtiöön, josta laina on otettu.